Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش دویچه وله، مشکلات اقتصادی ترکیه و از آن جمله کاهش نرخ رشد اقتصادی این کشور و همچنین تورم و بیکاری به اختلافات بین رویکرد وزیر اقتصاد ترکیه و همچنین رئیس جمهوری این کشور با رئیس بانک مرکزی دامن زده بود. اختلافاتی که باعث برکناری مراد چتینکایا، رئیس بانک مرکزی ترکیه شد.

خبرگزاری رویترز روز ۱۵ تیر (ششم ژوئیه) با انتشار گزارشی از آنکارا خبر برکناری رئیس بانک مرکزی ترکیه را منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود مراد چتینکایا با فرمان اردوغان از کار خود برکنار شده است.

بیانیه دفتر ریاست جمهوری ترکیه درباره برکناری دلیل رئیس بانک مرکزی این کشور توضیحی نداده است. تحلیلگران علت برکناری را اختلاف نظر بین او و اردوغان اعلام کرده‌اند. هدایت بانک مرکزی ترکیه اکنون برعهده مراد اویسال خواهد بود. اویسال معاون چتینکایا در بانک مرکزی بود.

مشاجره بر سر نرخ بهره بانکی

مراد چتینکایا از سال ۲۰۱۶ عهده‌دار ریاست بانک مرکزی ترکیه بود. او با هدف تقویت واحد پول این کشور، لیر، اقدام به افزایش نرخ بهره بانکی کرده بود.

در دوره زمامداری چتینکایا، نرخ بهره‌ بانکی بیش از شش درصد افزایش یافته و به ۲۴ درصد رسیده بود. این در حالی است که اردوغان از رئیس بانک مرکزی بارها خواسته بود تا نرخ بهره را کاهش داده تا تمایل به سرمایه‌گذاری در اقتصاد این کشور افزایش یابد.

چتینکایا بر استقلال بانک مرکزی از دولت و سیاست‌های پولی و مالی آن اصرار داشت. اختلاف نظر بین اردوغان و چتینکایا در سایه افزایش دشواری‌های اقتصادی ترکیه شدت گرفت. اختلافاتی که در فرجامین نگاه منجر به برکناری رئیس بانک مرکزی شد.

بی‌اعتمادی به سیستم بانکی

برکناری غیرمنتظره رئیس بانک مرکزی ترکیه به نگرانی‌های بانکداران این کشور دامن زده است. یکی از بانکداران بزرگ ترکیه که مخالف فاش شدن هویت خود بوده به خبرنگار رویترز گفته است که مهم‌ترین نگرانی بانکداران ترکیه ناظر بر حفظ استقلال بانک مرکزی است.

به باور بانکداران ترکیه، برکناری رئیس بانک مرکزی توسط اردوغان عملا استقلال عمل این نهاد مالی را از بین می‌برد.

یکی از بانکداران ارشد ترکیه در استانبول به خبرنگار رویترز گفته است: «ما با دقت تمام تحولات بانک مرکزی را دنبال خواهیم کرد. »

اپوزیسیون ترکیه نیز اردوغان را متهم به گروگان گرفتن بانک مرکزی کرده است. یکی از نمایندگان اپوزیسیون ترکیه گفته است برکناری "شبانه" رئیس بانک مرکزی عملا به اعتماد مردم به سامانه مالی ترکیه آسیب می‌رساند.

دولت ترکیه از اعلام موضع پیرامون تصمیم خود مبنی بر برکناری چتینکایا خودداری ورزیده است.

نرخ رشد اقتصادی ترکیه در ماه‌های گذشته روندی نزولی داشت و پیشبینی می‌شود که اقتصاد ترکیه با رکود روبه‌رو شود.

برکناری چتینکایا در شرایطی صورت می‌گیرد که نرخ تورم در ترکیه در ماه ژوئن به کمترین میزان خود در سال جاری رسیده بود و چنین امری می‌توانست کاهش نرخ بهره بانکی در ترکیه را ممکن سازد.

کد خبر 446697

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ترکیه ترکیه اقتصاد ترکیه رجب طیب اردوغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۱۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با مثبت خواندن سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان، این اتفاق را یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز عنوان کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مهراد عباد» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون سفر «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی به ریاض پایتخت عربستان سعودی به منظور حضور در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی اظهار کرد: مطمئناً به هر اندازه که تعاملات بین المللی ایران با سایر کشور و یا سازمان‌های بین الملل افزایش پیدا کند، به همان اندازه نرخ ارز در بازار غیررسمی کاهش می‌یابد.


این عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: متاسفانه تغییرات نرخ ارز در بازار غیررسمی وابستگی شدیدی به اخبار و تحولات بین‌المللی پیدا کرده است. در طول سال‌های اخیر همزمان با افزایش تحریم‌ها و محدودیت روابط اقتصادی ایران با دنیا، ارزش پول ملی هم افت چشم‌گیری را پشت سر گذاشت. رشد مناسبات اقتصادی ایران باعث ایجاد ثبات نرخ ارز و به دنبال آن رشد ارزش پول ملی خواهد شد.


وی تصریح کرد: امیدوارم اثر این دست اخبار موقتی نباشد، زیرا در طول چند سال گذشته اخبار متعددی با این مضمون در فضای اقتصادی کشور منتشر شده است. عضو ایران در سازمان‌های بین المللی مهمی همچون بریکس و شانگهای نمونه‌هایی از این دست محسوب می‌شوند.


عباد در پایان تاکید کرد: سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان باعث وارد شدن یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن شد. توسعه همکاری‌های ایران و عربستان و تمایل این کشور برای سرمایه‌گذاری در ایران خبری خوبی برای اقتصاد ما محسوب می‌شود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بانک مرکزی ، ارز ، نرخ ارز ، بازار ارز ، محمد رضا فرزین ، ایران و عربستان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA2

دیگر خبرها

  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • تعلیق مبادلات تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • استقلال به خاطر برکناری خطیر از لیگ قهرمانان محروم می‌شود؟
  • واکنش عجیب باشگاه استقلال به برکناری شبانه خطیر